Hosting koşuşturması
Herkese merhaba,
Yaklaşık olarak 6 senedir web sitelerim yayında. Bu güne kadar 3 tane yerli ve 1 tane yabancı firmayla çalıştım. Dün (13.02.2013) itibariyle jushost.com ile çalışmaya başladım. İnternet üzerinde yaklaşık 1 haftadır sürekli en iyi hosting firması hangisidir, uptime garantileri nelerdir, ücret vs. uzun uzadıya bütün herşeye baktım.
Bir çok sitede hosting elemanları allayıp pulluyorlar ürünlerini. Zaten forum sitelerindeki yorumlardan nokta atışı yapmak, gözün kapalı ateş etmek gibi. Herkes ya çok iyi yada çok kötü demekte. İşin ortası yok anlayacağınız. Onun için kendimde bir blog yazarı olarak diğer blogcu arkadaşların yazılarını uzun uzadıya inceledim. EHocam.com sitesindeki şu yazıya denk geldim. Yazıda zaten kendi yaşadığı deneyimleri bir güzel anlatmış. Onun yazdıkları ışığında rotamı çizdim. Öncelikle size de ışık olması açısından ben de yaşadığım deneyimleri paylaşmak istiyorum.
Labina Web Hosting
İlk çalıştığım firma labinahost du. Bu hostu bir tanıdık vasıtası ile satın aldım. Ankara lokasyonlu çalışması benim için bir artıydı. Yaklaşık 2 sene çalıştım ve baya bir memnun kaldım. Sitemin yayında olmadığı zaman aralığı hemen hemen çok azdı. Üstüne veri kaybı vs hiç yaşamamıştım. Sorunum olduğunda en geç 1 saat içerisinde anında çözüm üretiyorlardı ve müşteriyi rahatsız edecek bir yaklaşım ben görmedim.
Şimdi diyceksiniz niye o zaman bu firmayla çalışmaya neden devam etmedin 🙂 Kaliteli hosting hizmeti sağlıyorlardı fakat ücret açısından pahalıydı. O zamanlar öğrenci olunca ücreti karşılamak biraz kasıyordu.
Natro Hosting
Bu firmayla da uzun çalışamadım. 🙂 Labina için dediğim herşey bu firma içinde geçerli yalnızca cpanel kullanmamaları kendilerine ait olan panelleri olmaları (bence kullanışlılık açısından başarısız) yüzünden uzun soluklu çalışmakda eksiye düşmekteydi. O zamanlar müşteriye bu panelden işlem yapmaları (email hesabı yönetme) zor olunca istemeyerek olsa da çalışmakdan vazgeçmek durumunda kaldım. Ama bence sunduğu kaliteli hizmet ile şuan için Türkiye’nin en büyük ve en iyi hosting firmaları arasında ilk üçtedir.
Turkishost Hosting
İlk kullandığım zamanlar bence çok başarılıydı.Hiç bir sorun ile karşılaşmamışdım ki son bir seneki tavır davranışları vurdum duymazlıkları beni çıldırttı.
Varan 1 :
Site üzerinden smtp ile mail atmak için sunucu vs bilgilerini istedim. Adamlar bilgileri vermek yerine şu şekilde cavep verdiler.
toplu mail gönderemezsiniz saatte 50 adet ve tek tek olmak kaydıyla e-mail gönderebilirsiniz toplu mail gönderdiğiniz tespit edildiğinde hesabınız açılmamak üzere kapatılır.
Biz de zaten bu işlerden anlamadığımız için böyle cevap vermeleri normal ! Arkadaş ilk önce istediğim veriyi paylaş sonra yukarıdaki yazıyı yazsan uyarı mahiyetinde söyleyebilirsin. Neyse.
Varan 2 :
Varam 1 de bahsetttiğim sıkıntıyı zaten kafama çok takmadım adamlar zaten binlerce kişiye cevap veriyorlardır. Ama bu olay benim için son damla oldu.
Bi aralar sürekli site yayınında sıkıntılar çıkmaya başladı. Çok da önemsemedim çünkü arada bir olabilecek durumdu. Her hosting firmasında yaşanabilirdi. Ama bir sabah uyanıp siteye giriş yaptığımda bir kaç günlük verimin kaybolduğunu gördüm. Benden habersiz ( sanki kimse farketmeyek! ) bir iki gün önce aldıkları backup ı sitelere basmışlar. Hani buna da bişi demek istemedim sunucu çökmüştür vs ama işi elaltından düzeltmeye çalışmak hiç profesyonelliğe sığmamakta! Kaldı ki sitenin backup ını sisteme geri yükledin bari müşterilerine bu bilgiyi verebilirsin. Ama yok onlar naptı başlarını kuma gömüp herşey yolundaymış izlenimi verdiler. Bende niye böyle bir şey yaptıklarını güzelce ifade ettim. Cevap da şu şekildeydi :
Sistem 2 sunucu olarak çalışmaktadır. Birinci sunucu online olarak çalışır diğer sunucu ise sürekli replike edilerek bir kopyasının olması sağlanır. Bu uygulama bir hafta boyunca çalışmıyor ve online olan sunucu tamamen çöküyor ve replike olan sunucu online oluyor ve bu nedenle veriler kayboluyor.
Bizim aldığımız ayrıca yedekler var sunucunun bozulduğu 11/11/2012 tarihinden 14 saat öncesine aittir. İsterseniz bu yedekleri size temin edebiliriz.
Yukarıdaki cevabı gördükten sonra zaten bişi yazasım gelmedi. Bu arada yukarıdaki cevabı 3 gün sonra verdiler. Sen zaten en son yedeğini yüklemişsin daha ne yedek yüklemekden bahsediyorsun? Özür dileyeceklerine son derece manasız cevap atmışlar. Biz de çalışıyoruz, biz de hata yapıyoruz ama yaptığımız bir hata var ise özür diliyoruz. Eminim ki bu cevabı sorunu diler getiren herkese kopyalayıp yapıştırıp göndermişlerdir.
Türkiye’de ilk 10 da olan bu firmanın böyle davranması sonucunda bu sefer yurtdışındaki firmalara beni yöneltti.
GoDaddy.com
Godaddy üzerinden domainlerimi alıyordum fakat hiç hosting almamıştım. Bir tanıdığım için bütün işleriyle ben ilgilendim. Şunu diyebilirim ki sunucuları inanılmaz derecede yavaş. Bazen normal seviyelerde site çalışıyor. Ama godaddy ile çalışmanızı tavsiye etmiyorum.
Just Host
Uzun bir araştırmanın sonucunda memnuniyet oranının %99 lara vardığı hosting firmasını seçmiş bulunmaktayım. Zaten JustHost dünya sıralamasında ilk 3 firma arasında.Birde aldıkları ödüller vs var.
Aylık $3.95 dolar diyorlar fakat 50OFF kupon kodunu kullandığınızda aylık $2.95 e düşmekte. Şu an için bişi demek zor ama site son derece hızlı açılmakta. Paketin özellikeri ise, sınırsız domain, sınırsız bandwidth, sınırsız alan. %99.9 oranında uptime sunduklarını söylüyorlar. Ayriyeten 1 tane de bedava domain satın alabilirsiniz.
Gördüğüm kadarıyla tek eksisi yedek almak için yıllık $19.9 dolarlık paketten satın almanız gerekmekte. Elbette firma kendi yedeğini alıyor fakat sitenin yedeğine ihtiyacınız olursa bu parayı sizden rica edeceklerdir. 🙂 Ama oda çok sorun değil bence. Bilginiz olması açısından belirtmek istedim.
Şu an için fiyat performans üst sevide inşallah da bu böyle gider diye düşünmekteyim. Aslında ucuz etin yahnisi gibi düşünmüştüm fakat hemen hemen herkes memnun kaldığı için en son justhosttan satın aldım. Sonuç itibariyle adamların sunucularında onbinlerce domain barındırıyorlardır. Sürümden bile baya kar elde ediyorlardır.
Sadede gelirsek;
Araştırmalarım sonucunda size yurtdışı hosting olarak Hostgator ve justHost u önerebilirim. Türkiye lokasyonunda ise natrohost, labina ve ihs.com.tr .
Herkese dertsiz sıkıntısız hosting bulması dileğiyle…
Son Durum (05.03.2013): Nerdeyse 1 ay olacak ve hostingimden memnun olduğumu sizlerle paylaşayım dedim. Son derece hızlı ve sorunsuz. Sıkıntınız olduğunda da elemanlar anında sorununuzu çözmekteler.
1 Yorum bulunmaktadır - “Hosting koşuşturması”
Yorum Yapın
Etiketler
Son Yazılar
- Uzak sunucuda bulunan android cihaz ile otomasyon
- Mac’ de çoklu Java versiyon yönetimi
- İş yarar docker komutları
- Eski branchlerin git’ den silinmesi
- Kubernetes Süresi Dolmuş Sertifikaları Yenilemek
Son Yorumlar
- Hosting koşuşturması için
- Garanti Sanal Pos Kurulumu, Sorunlar ve Çözümler için
- Visual Studio Toolbox’a component(bileşen) eklenmesi için
- “File is too large for destination file system” hatasını gidermek için
- Php’de UTF-8 Türkçe karakter sorunu ve çözümü için
Bağlantılar
Arşivler
- Kasım 2021
- Eylül 2021
- Ağustos 2021
- Temmuz 2021
- Aralık 2020
- Kasım 2020
- Ekim 2020
- Eylül 2020
- Kasım 2017
- Mayıs 2017
- Mart 2017
- Şubat 2017
- Ocak 2017
- Nisan 2015
- Aralık 2014
- Mayıs 2014
- Eylül 2013
- Haziran 2013
- Şubat 2013
- Kasım 2012
- Ekim 2012
- Eylül 2012
- Mart 2012
- Şubat 2012
- Ocak 2012
- Aralık 2011
- Kasım 2011
- Ekim 2011
- Eylül 2011
- Temmuz 2011
- Haziran 2011
- Mayıs 2011
- Mart 2011
- Ocak 2011
- Aralık 2010
- Kasım 2010
- Ekim 2010
- Eylül 2010
- Ağustos 2010
- Temmuz 2010
- Haziran 2010
- Mayıs 2010
- Nisan 2010
- Mart 2010
- Şubat 2010
- Ocak 2010
- Haziran 2009
- Mayıs 2009
- Nisan 2009
- Mart 2009
çok başarılı bir paylaşım olmuş tebrik ediyorum